Over Ons

“Honest, clean and happy!”

In ons label Ressies Redesign combineren wij onze liefde voor design met respect voor de planeet, door restmaterialen te gebruiken in onze ontwerpen. We maken de producten in samenwerking met lokale sociale werkplaatsen en creëren zo meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ressies Redesign is ontstaan dankzij de surf poncho aka omkleed handdoek. Toen we begonnen met surfen bestonden er al omkleed poncho ’s. Voornamelijk van zwarte - en blauwe badstof en dan het liefst met een groot logo vol op de borst. We zijn niet zo van het zwart, dus kochten we een blauwe… Toch bleef de poncho heel saai, zeker omdat iedereen dezelfde leek te hebben. Daarom zijn we van onze eigen kleurrijke handdoeken een badstof poncho gaan samenstellen en het resultaat was te gek. Anderen vonden dit ook en met de hulp van het sociale naai atelier waar een vriendin werkt, zijn we begonnen met de eerste kleine productie surf poncho's. Momenteel werken we samen met vier verschillende sociale ateliers en dagbestedingscentra in Haarlem, allen met hun eigen expertise.

De meeste producten die Ressies aanbied zijn ontstaan vanuit een persoonlijk gemis. Surfverslingerd als we zijn, surfen we het hele jaar door, zo ook in de winterse kou. Onze surf poncho houdt je wel warm bij het omkleden, maar de vingers… Hence de wanten gemaakt van wollen dekens en wintertruien!

Daarnaast krijgen we steeds meer materiaal aangeboden, wat ons inspireert tot het maken van nieuwe producten. Van het gescheurde windsurf zeil maken we de knapzak, van de door verschillende surf scholen gedoneerde wetsuits maken we onze pouches. We gooien zo weinig mogelijk weg en proberen zelfs de ressies van Ressies te gebruiken voor de creatie van nieuwe producten.

Als we niet aan het surfen zijn dan dus…

Groet!

Carlijn Lotte Bartels & friends

Scroll naar boven